Тръмп очаквано посочи губернатора на Индиана - Майк Пенс за свой вицепрезидент

Тръмп очаквано посочи губернатора на Индиана - Майк Пенс за свой вицепрезидент
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кандидатът на Републиканската партия за президент Доналд Тръмп очаквано обяви за свой вицепрезидент губернатора на щата Индиана Майк Пенс, предадоха агенциите. Той използва за това социалната мрежа Туитър, след като предвидената за целта пресконференция бе отложена поради атаката в Ница.

Кандидатът на Републиканската партия за президентските избори Доналд Тръмп обяви, че като негов вицепрезидент ще се състезава губернаторът на щата Индиана Майк Пенс. С това той сложи края на продължаващите със седмици спекулации за това, кой ще застане до него в надпреварата за Белия дом. „Радвам се да обявя, че избрах губернатор Майк Пенс като свой вицепрезидент“, написа Тръмп в социалната мрежа „Туитър“.

Той посочи, че повече подробности ще даде по време на пресконференция, насрочена за събота. По-рано милиардерът и кандидат за президентската надпревара заяви, че ще съобщи името на своя партньор по време на пресконференция в петък, която обаче беше отложена заради нападението в Ница, при което загинаха 84 души.

Пенс, който е на 57 години, ще допринесе към двойката с опита си в Конгреса, което е отговор на критиките на някои противници на Тръмп, че той няма познания за държавното управление и работата с висшия законодателен орган. Губернаторът на Индиана има прекарани 12 години в Камарата на представителите, голяма част от които в комитета й за външни дела.

Пенс е известен с твърдата си позиция по въпроси като абортите и еднополовите бракове.

Той също така е бил начело на местен партиен комитет на консерваторите, прекарвайки известно време и в ръководството на Камарата. На поста губернатор застава през 2013 г. Пенс е известен със своя хладнокръвен тон и премислени ходове, с което може да уравновеси импулсивния и често пъти нетактичен Тръмп. Реакцията от щаба на Хилари Клинтън не закъсня, определяйки Пенс като „краен избор“.

„Доналд Тръмп удвои някои от своите най-притеснителни убеждения, избирайки изключително противоречив и непопулярен кандидат, известен с подкрепата си за дискриминационни политики и провалени икономически политики, които са в полза на милионерите и корпорациите за сметка на работещите семейства“, заяви председателят на кампанията на Клинтън Джон Подеста.

Кандидатурата на възприемания като дисциплиниран и относително дискретен консервативен християнин Пенс идва три дни преди откриването на конгреса на Републиканската партия в Кливлънд, Охайо, на която изборът на Тръмп за президентската надпревара трябва да бъде обявен официално.



#Доналд Тръмп #Майк Пенс #губернатор #Индиана #САЩ #кандидат президент #Камара на представителите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници