Борисов: Няма индикации за бежанска вълна, границата с Турция е отворена

Борисов: Няма индикации за бежанска вълна, границата с Турция е отворена
Министерски съвет
A A+ A++ A

Към момента няма индикации за бежанска вълна по границата с Турция, съобщи премиерът Бойко Борисов пред журналисти след съвещание с представители на службите за ситуацията в Турция, където бе извършен неуспешен опит за военен преврат.

Пропускателните пунктове по българо-турската граница вече са отворени, след като тази сутрин бяха блокирани от турската страна. Премиерът съобщи, че е изпратил министъра на отбраната Николай Ненчев и началникa на отбраната ген. Константин Попов да се запознаят на място със ситуацията. "Границите няма да бъдат поставени под натиск, заедно с турската страна ги подсигуряваме", заяви Борисов и посочи, че са изпратени допълнително военни.

"Продължавам да считам, че все още конфликтът не е напълно локализиран", каза още Борисов. Той посочи, че напрежението спада, но отново препоръча на българите да отложат пътуванията си за съседната страна.

Попитан дали има информация за пострадали при опита за преврат българи, той заяви: Към този момент това, което знаете вие, знаем и ние. Посочи, че "държим самолет в готовност" да излети за Турция, ако е необходимо да се окаже помощ на български граждани.

Борисов изказа съболезнования на семействата на загиналите, увери, че българските и турските служби работят съвместно и изтъкна, че става дума за преврат, в който са участвали модерни изтребители. Премиерът посочи, че е необходимо "да се намери решение трайно и то да е мир.

#бежанска вълна #граница #Турция #Бойко Борисов #Николай Ненчев #Константин Попов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници