Властите в Ереван: Няма нито преврат, нито въоръжено въстание

Властите в Ереван: Няма нито преврат, нито въоръжено въстание
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Въоръжена опозиционна група завзе полицейски участък в Ереван и задържа като заложник заместник-началника на полицията на Армения Валерий Осипян. Загинал е един човек, предаде Интерфакс, като се позовава на местен телевизионен канал.

Позовавайки се на съобщение на ТАСС, въоръжената група от опозиционери обяви намерението си да промени ситуацията в Армения чрез въоръжено въстание.

Тя поискала освобождаването на арестувания на 20 юни представител на опозицията Жирайр Сефилян, който е обвинен в организиране на престъпна група. Коли на полицията, бронирани машини и военни камиони напълно са блокирали подстъпите към завзетата от опозиционерите сграда на патрулно-инспекционна служба на полицията.

Жители на близките сгради разказали, че рано сутринта били разбудени от серия взривове и гърмежи. Сега по покривите на домовете им са заели позиция снайперисти, а на телевизионните и фотожурналистите е отказан достъп по съображения за сигурност. В разпространена декларация спецслужбите на Армения опровергават твърденията за въстание в Ереван. Те уточняват, че с опозиционната група се водят преговори за мирното й предаване на властите.

#Ереван #власти #въстание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници