Корнелия Нинова: Държавата нямаше адекватна реакция на опита за преврат в Турция

Корнелия Нинова: Държавата нямаше адекватна реакция на опита за преврат в Турция
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Държавата имаше адекватна реакция след опита за военен преврат в Турция. Оценката даде лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя съобщи, че ще предложи да не се внася вот на недоверие за провал в политиката за сигурността, каквото намерение имаха социалистите.

След като вчера стана ясно, че БСП, АБВ, ДПС и БДЦ са обсъждали възможността да внесат вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов заради провал в политиката на сигурността, опитът за военен преврат в Турция променя плановете. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова ще предложи това да не се предприема.

"Ще предложа на председателите на партиите, с които обсъждахме такава тема, да я оттеглим на този етап. Мисля, че моментът не е подходящ за вот на недоверие по тема "Сигурност". В момента трябва да се обединим всички и да защитаваме националната сигурност на страната. Точно в този момент такава тема не е актуална. Доста е сложна международната обстановка, така че политическото ни противопоставяне в този момент няма място. Сега място има само България", каза Нинова.

Според Нинова ситуацията може да наложи и свикване на Консултативен съвет по национални сигурност при президента Росен Плевнелиев:

"Мисля, че трябва още в сряда Народното събрание да излезем с обща позиция. Трябва да се следят внимателно процесите в Турция и ако се появи някакво напрежение, да се свика и Консултативният съвет".

Лидерът на БСП повтори, че в момента политическото противоборство е неуместно и трябва да се защити националната сигурност на страната.

#БСП #Корнелия Нинова #Турция #преврат #реакция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници