Стрелба в Луизиана с трима загинали

Стрелба в Луизиана с трима загинали
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Трима офицери най-вероятно са загинали при стрелба в Батън Руж, Луизиана в САЩ, заяви кметът на града. Нещата все още се развиват, има разследване. Опитваме се да разберем какво се е случило.

Всичко идва едно след друго, каза Периш Кип Холдън пред CNN. Стрелбата е станала на по-малко от миля от седалището на полицията. Все още не се знае колко точно служители на полицията са загинали и ранени. Най-вероятно стрелецът все още е на свобода. По неофициална информация седем полицейски служители са простреляни, а трима загинали, но тази информация все още не е потвърдена. Ситуацията е овладяна към момента, според Вашингтон поуст.

На място има полиция и спецчасти, хората са помолени да стоят на далечно разстояние, все още се чуват изстрели.

Само преди десетина дни двама полицаи убиха 37-годишния чернокож Елтън Стърлинг в град Батън Руж. След това пък четирима полицаи бяха убити, а други 11 ранени в центъра на американския град Далас по време на протести. Отново в началото на юли в щата Минесота полицаи застреляха 32-годишния чернокож Филандо Кастиле. Той бе ранен с няколко изстрела на волана на колата си, след като бе спрян от пътни полицаи. Министерството на правосъдието в САЩ разследва инцидентите.


#Луизиана #САЩ #стрелба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници