Американски публицист: преврат в САЩ, ако Тръмп стане президент

Американски публицист: преврат в САЩ, ако Тръмп стане президент
БГНЕС
A A+ A++ A

Вестник "Лос-Анджелис таймс" (LAT) допуска възможността за преврат в САЩ, ако Доналд Тръмп бъде избран за президент. "Американците, възприемащи неуспелия наскоро опит за преврат в Турция като някакви екзотична външнополитическа история,...трябва да се замислят, че подобна перспектива не била немислима и в нашата страна, ако Доналд Тръмп победи и стане президент“, пише в статия, публикувана във вестника.

Неин автор е консервативният публицист Джеймс Кърчик. "Опитайте се да си представите ситуация, в която Тръмп би заповядал на нашите военни да направят нещо глупаво, незаконно или ирационално, предлага журналистът. - ...При това положение нашите военни, които се кълнят да спазват Конституцията, ще трябва да избират между спазването на закона и изпълнението на желанията на човек, който открито изразява пълното си неуважение към него (закона)... Те спокойно биха могли да изберат първото".

Поддръжниците на Тръмп непрекъснато обвиняват съперничката му Хилари Клинтън, че демонстрира пренебрежение към закона. Но Кърчик смята, че именно на Клинтън може без опасения „да се дадат ядрените кодове“. Докато за Тръмп той пише, че него „трябва да го спрат избирателите, преди да се наложи военните да направят това“. "Лос-Анджелис таймс" е един от най-големите и уважавани американски вестници. Подобна публикация на страниците му изглежда скандална дори и за традиционно агресивната предизборна риторика в САЩ.

#Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници