Шофьор на автобус в Швеция наби и унизи сирийски бежанец, уволниха го

Шофьор на автобус в Швеция наби и унизи сирийски бежанец, уволниха го
БГНЕС
A A+ A++ A

Шофьор на автобус в Швеция напада пътуващ в рейса сирийски бежанец с думите „мразя ви, свине такива“, съобщи интернет изданието The Local. Инцидентът станал в град Бьоргхолм на шведския остров Еланд.

Потърпевшият сириец, който се надява да получи бежански статут, разказа пред изданието, че на спирката чакали той и афганистанец. След като спрял, рейсът пуснал афганистанеца, но когато самият той тръгнал да се качва, шофьорът затворил вратата буквално пред носа му. Тогава един от местните жители го качил на колата си и го закарал до следващата спирка, където сириецът вече се качил на същия автобус.

По думите му същият шофьор и друг път не е пускал бежанци, затова той се опитал да го снима, за да съобщи на властите. На следващата спирка обаче разяреният шофьор се опитал да снима сириеца. Във видеото той викал на развален английски: „Искам да заснема лицето ти. Защо не? Ти нали засне моето лице“.

Сириецът скрил лицето, след което шофьорът го ударил няколко пъти. Инцидентът бе заснет на видео от пътник, който седял в съседната редица. “Не разбирам защо и как стана всичко. Не мислих, че такова нещо може да се случи с мен в Швеция. Инцидентът беше много унизителен за мен, аз все още не мога да осъзная случилото се”, разказа бежанецът.

В Сирия са загинали двамата му братя. В Швеция той пристигнал миналия октомври. „Аз избягах от Сирия, за да не бъде бит или убит, а сега ме бият в Швеция“, добави той.

Компанията, обслужваща градския транспорт, съобщи, че въпросният шофьор е уволнен.

#сирийски бежанец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници