В Гърция започва процесът срещу турските военни, които избягаха в Александруполис

В Гърция започва процесът срещу турските военни, които избягаха в Александруполис
Еthnos.gr / Фокус
A A+ A++ A

Днес започва съдебният процес срещу осемте турски военнослужещи, които избягаха с хеликоптер в Александруполис, след неуспешния опит за преврат в Турция, предава електронното издание на гръцки вестник Еthnos.gr.

Турските военни са обвинени за нелегално влизане в страната и за незаконно прелитане над гръцка територия.

Докато се задейства процесът срещу тях, военните ще останат задържани, като паралелно ще очакват съдебно решение на искането им за политическо убежище в Гърция.

Според гръцките медии осемте военни твърдели, че не са участвали в опита за държавен преврат, а след като били нападнати от полицаи, решили да избягат с боен хеликоптер. Бегълците са заявили, че се страхуват за живота си и за живота на своите семейства.

Еthnos цитира служебно назначеният адвокат Маринакис, според който на борда на хеликоптера не е имало оръжие, а турските военни са били поначало невъоръжени.

Той е потвърдил информацията на гръцката полиция, че преди да се предадат на властите, турските пилоти са унищожили и са хвърлили в морето тази част от навигацията, която съдържа карти, координати и данни и представлява военна тайна.

Вестникът съобщава, че искането на турските военни за политическо убежище ще бъде разгледано в рамките на 2-3 месеца, а интервютата от страна на властите ще започнат на 27 юли 2016 г.

#Гърция #процес #турски военни #Александруполис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници