Атина изпрати още бойни хеликоптери да спират кацането на разбунтували се турски военни

Атина изпрати още бойни хеликоптери да спират кацането на разбунтували се турски военни
в. Рrotothema / Фокус
A A+ A++ A

Гръцките военни власти разположиха допълнително количество бойни хеликоптери на Додеканезите, за да предотвратят кацането на разбунтували се турски военни, предава електронното издание на вестник Рrotothema.

Изданието пише, че Министерството на отбраната е повишило степента на бойна готовност на частите до код "оранжево", в стремежа си да предотврати нов опит за приземяване на турски хеликоптери с разбунтували се военни. В изпълнение на заповедта на всеки от островите Кос, Лерос и Родос са разположени допълнително по два бойни хеликоптера Apache AH-64, хеликоптери Super Puma, командоси от специалните части, както и голям брой военноморски кораби.

Рrotothema уточнява, че макар от военното ведомство да не потвърждават засега информацията за разместване на военна техника по островите от групата на Додеканезите, действията на военните са в ход.

Вестникът разкрива, че през цялата нощ срещу сряда турски бойни хеликоптери са летели над международни води в Егейско море, между гръцкия остров Сими и турския бряг.

Според Рrotothema турските власти са издирвали избягал командос, който е заподозрян в опита за убийство на президента Ердоган по време на неуспешния военен метеж.

Вчерашната информация за издирването на две гумени лодки, тръгнали от Турция за гръцките острови, е вдигнала под тревога гръцките военни.

#Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници