Президентът на Бразилия Темер няма да присъства на закриването на Олимпиадата в Рио

Президентът на Бразилия Темер няма да присъства на закриването на Олимпиадата в Рио
Източник: www.democraticunderground.com
A A+ A++ A

 

Временно изпълняващият длъжността президент на Бразилия Мишел Темер взе решение да не присъства на церемонията по закриването на Олимпийските игри на 21 август на стадион „Маракана” в Рио де Жанейро, съобщи БГНЕС.

Според съобщение на „Фоля де Сао Паоло” за това са настояли помощниците на Темер. Те смятат, че публичното му появяване преди финалното гласуване в Сената на страната за импийчмънт на президента Дилма Русеф може да се отрази негативно на неговия имидж. Сега службата по протокола на президента се занимава с организирането на среща с японския премиер Шиндзо Абе, който ще присъства на закриването на Олимпийските игри.

От Бразилска страна предлагат тази среща да се състои в Бразилия, а не в Рио. Така ще може да бъде обяснена необходимостта Темер за отсъства от церемонията по закриването на Игрите. На церемонията по откриването на Олимпийските игри на 5 август зрителите освиркаха Темер по време на неговата кратка реч. Президентът на Бразилия Дилма Русеф бе отстранена от длъжността за 180 дни по решение на Сената, а временно изпълняват длъжността държавен глава стана вицепрезидентът Темер. На 25 август ще се състои финалното гласуване в Сената по въпроса за оставката на Дилма Русеф.

#Мишел Темер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници