Предложиха нов проект за АМ "Струма" през Кресненското дефиле

Предложиха нов проект за АМ "Струма" през Кресненското дефиле
Източник: bnr.bg
A A+ A++ A

"Граждани за устойчиво развитие" предложи нов проект за АМ "Струма" през Кресненското дефиле, който съчетава в една "следа" скоростни жп линии и автомобилна магистрала. От сдружението предвиждат и изграждането на велосипедно трасе на мястото на сегашната жп линия, каза арх. Димитър Димитров за БНР.

"При намирането на тази следа, по-кратка от замисления път с няколко километра, дава възможност транзитът да минава и да не обезпокоява жилищните територии", каза още Димитров. 

Проектът на сдружението дава възможност съществуващата от Благоевград до Сандански жп линия да се превърне в една от най-интересните велосипедни системи в България.

"Стигаме до една критична ситуация, в която ако не се одобри до края на годината проект за лот 3-2 участъка от Симитли до Кресна за автомагистрала Струма, ще се навръщат пари и то за цялата магистрала "Струма", заяви Димитров.

Към момента Министерството на транспорта разработва рехабилитация на участъка от София до Кулата, който по думите на архитекта не съкращава трасето, но също минава и през селищата Кресна и Симитли със скорост до 120 км. в час. 

Проектът е изпратен до ресорните министерства и спортното и туристическото ведомство. 

 

#Димитър Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници