Некачествени военни каски се произвеждат в САЩ

Некачествени военни каски се произвеждат в САЩ
A A+ A++ A

 

Според официален доклад, производството в затвор в Тексас на десетки хиляди военни каски от кевлар за американското министерство на отбраната, е изпълнено с нередности и дава дефектна продукция, съобщава БГНЕС.

Сред нередностите на произвежданите в затвора в Бомънт каски са сериозни дефекти по отношение на защитата от куршуми заради използването на некачествени материали, е констатирала проверка на министерството на правосъдието. В доклада се подчертава, че видимите дефекти на каските били маскирани под слой боя. Заниженият контрол е позволил това положение да продължава години наред. Двата модела каски, които се произвеждат в затвора през перлиода 2006-2009, са в голямата си част дефектни и е трябвало да бъдат изтеглени като негодни за употреба. Това е коствало на американското правителство повече от 19 млн. долара.

При внезапната проверка, разследващите са установили, че затворниците използват импровизирани инструменти за направата на каските. Тези самоделни инструменти „могат да бъдат използвани като оръжие в затвора и следователно поставят в риск персонала, пише в доклада. Във връзка с установените нарушения затворническата поточна линия за производство на каски е спряна.

#САЩ #военни каски #дефекти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници