КЕВР поздрави „Мини Марица-Изток“ с Деня на миньора

КЕВР поздрави „Мини Марица-Изток“ с Деня на миньора
Източник: www.monitor.bg
A A+ A++ A

 

По повод днешния празник на заетите в миннодобивния отрасъл - Деня на миньора, председателят на КЕВР доц. Иван Иванов изпрати поздравителен адрес до ръководството на „Мини Марица-Изток“ ЕАД, съобщи БГНЕС.

От името на членовете на енергийния регулатор в поздравлението се отправят пожелания към българските миньори за здраве, семейно щастие, просперитет и нови трудови успехи, съобщиха от КЕВР.

„Миннодобивната индустрия е отрасъл със стратегическо значение за икономическата стабилност и енергийната независимост на страната. „Мини Марица-изток“ ЕАД заема ключово място сред значимите предприятия в минния въгледобив и като структуроопределящо дружество в енергийната система на страната има безспорна роля за националната сигурност на страната. Затова на този ден всички ние споделяме атмосферата на вашия празник, респектирани от родолюбивия ви девиз: „Енергийна независимост и национална сигурност“, се казва в поздравителния адрес. Доц.Иван Иванов изразява убедеността си, че положителните тенденции в енергетиката и намаляването на междуфирмената задлъжнялост на дружествата в отрасъла създават предпоставки за тяхното финансово стабилизиране и за осигуряване на инвестиции в модернизацията и сигурността на производството. „Не се съмнявам, че това ще създаде предпоставки за успешното развитие на комплекса „Мини Марица-изток“ ЕАД и на цялата ни минна индустрия“, подчертава председателят на КЕВР в поздравителния адрес до ръководството на дружеството.

#КЕВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници