Младите "лъвчета" загубиха 2:3 от Украйна

Младите "лъвчета" загубиха 2:3 от Украйна
БТВ
A A+ A++ A

 

България загуби първия си мач на европейското първенство по волейбол за младежи до 20 години, след като отстъпи на Украйна с 2:3 (28:26, 25:22, 23:25, 26:28, 9:15), пише БТВ. 

Възпитаниците на Владимир Николов започнаха лошо мача и губеха с шест точки в първия гейм, но след няколко много добри отигравания успяха да изравнят за 24:24. В последствие българите спечелиха с 28:26, а във втората част не срещнаха затруднения и поведоха с два гейма.

В третата част играта бе равностойна. Нито един от двата отбора не успяваше да се откъсне с преднина. В края Украйна поведе с 24:23, а при следващото разиграване България не посрещна добре и украинците измъкнаха гейма, с което намалиха резултата.  

В четвъртия гейм играта бе прекъсната при аванс от 6:3 точки в полза на съперника. В следващия четвърт час бе сменян обтегач на мрежата, а след подновяването украинците увеличиха преднината си и изравниха за 2:2.

В решителния тайбрек България не успя да затрудни Украйна, с което допуска първа загуба на европейското първенство. Следващият мач на родните волейболисти е днес срещу Словения. 

Най-резултатен за тима бе Радослав Парапунов с 31 точки, а Пламен Шекерджиев добави 18.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници