Британски профсъюзи: Обикновените работници ще платят цената за Брекзит

Британски профсъюзи: Обикновените работници ще платят цената за Брекзит
Източник: novinite.bg
A A+ A++ A

Председателката на Конгреса на профсъюзите, който обединява професионалните сдружения във Великобритания, Франсис О'Грейди, изрази загриженост, че в стремежа си да удовлетвори финансовия сектор и големите корпорации в преговорите с ЕС правителството ще пожертва правата на работниците. Не трябва да се допуска обикновените работници да платят цената за Брекзит, изтъкна О'Грейди, предаде БГНЕС. 

На започващата днес конференция на организацията в Брайтън, профсъюзните лидери ще издигнат глас за запазване на изгодите от общия пазар и за такива действия от страна на властите, които да гарантират интересите не само на финансовите институции, но и на целия индустриален сектор. Лидерът на най-големия британски профсъюз „Юнайт“, Лен Маклъски, заяви, че „да си извън ЕС не означава, че трябва да си без работа“ и припомни, че за мнозина гласуването за излизане от ЕС е било по-скоро опит за гласуване на вот на недоверие на управляващите. 

Коментарите на профсъюзните деятели идват на фона на проблемите на правителството на Тереза Мей да се справи с критиките от страна на видни бизнес-лидери, след като новият министър на международната търговия Лиъм Фокс нарече британския бизнес „дебел и мързелив“.

#ЕС #Тереза Мей

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници