Ясни са групите за първата фаза на Балканската лига

Ясни са групите за първата фаза на Балканската лига
Източник: gong.bg
A A+ A++ A

 

Днес станаха ясни групите за първата фаза на Балканската лига по баскетбол. Организаторите разделиха отборите в две групи на базата на внимателно анализиране на всички фактори - различни опции, минали постижения и географската им позиция, предаде БГНЕС.

Единственият сигурен български представител до момента – Берое (Стара Загора) попадна в група А, където са още отборите на настоящия шампион Сигал Прищина (Косово), Бакшими (Косово), Кожув и Куманово 2009 (Македония) и Теодо (Черна гора). Група B пък включва тимовете на СК Тирана (Албания), Пея и Трепча (Косово), Фени Индустри и Карпош Соколи (Македония), Сутеска (Черна гора).

Първите четири отбора от всяка група ще продължат за втория етап, където ще има нови две групи с по четири. Най-добрите два от всяка една ще се класират за полуфинал.

Програмата за първия етап ще бъде готова в следващите 48 часа. В следващите дни ще стане ясно и дали Левски ще вземе участие в турнира, тъй като в момента ръководствата на лигата и на клуба проверяват финансовите възможности за това.

 

#Балканската лига по баскетбол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници