Сирия свали израелски военни самолети (Обновена)

Сирия свали израелски военни самолети (Обновена)
www.novini.bg
A A+ A++ A

Сирийската армия съобщи, че е свалила два военни израелски самолета, както и дрон, за които се предполага, че са се целели в контролирани от правителството цели в Южна Сирия, пише БГНЕС.

„Нашите сили за военновъздушна отбрана блокираха атаката и свалиха военните летателни средства в (южната провинция – бел. ред.) Кунейтра“, се казва в изявление, публикувано от държавната информационна агенция САНА. Според изявлението израелските сили са оказвали подкрепа на бунтовнически терористични групи в южните части на страната.

В същото време от израелската армия опровергаха съобщенията за свалени израелски самолети.

„През нощта две ракети земя-въздух бяха изстреляни от Сирия след (израелската – бел. ред.) мисия през нощта, насочена срещу позиции на сирийската артилерия“, каза израелският военен говорител Арие Шаликар. Той допълни, че „в нито един момент не е била компрометирана сигурността на летателните апарати. Няма нищо вярно в техните твърдения“.

От израелската армия по-рано съобщиха, че са атакували позиции на сирийските сили, след като огън от Сирия е уцелил контролираните от израелската държава територии на Голанските възвишения в понеделник.

Според израелски армейски говорител ударите от понеделник по всяка вероятност не са били умишлени, а по-скоро са били в резултат на военния конфликт в Сирия.

Съобщението на сирийската армия идва само часове, след като в сила влезе договореното между САЩ и Русия седемдневно примирие в Сирия. То влезе в сила вчера вечерта и съвпада с началото на мюсюлманския празник Курбан байрам. 

#сирийската армия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници