260 лични вещи на семейство Рейгън отиват на търг

260 лични вещи на семейство Рейгън отиват на търг
www.barnebys.com
A A+ A++ A

 

Лични вещи на 40-тия президент на САЩ Роналд Рейгън (1911-2004) и съпругата му Нанси (1921-2016) се предлагат за продажба на търг от аукционната къща „Кристис”, пише БГНЕС.

В списъка от 260 предмета са и книги от личната библиотека на екс президента Рейгън, сред които има английски преводи на руска класика. Включена е и рамка за снимка от руски малахит, украсена с турмалин в сребърен обков.

Ще бъдат продадени и няколко официални подаръка, които Рейгън е получил в качеството му на държавен глава – сервиз от премиера на Великобритания Маргарет Тачър, картина от държавни лидери на Китай, настолен часовник от Франк Синатра.

Интерес представляват и редки сортове вино и коняк от личните запаси на Роналд Рейгън – „Шато Лафит-Ротшилд” от 1979 и 1983 година и бутилка „Хенеси Парадайз”.

Уникати са предлаганите на търг бижута на Нанси Рейгън – златен пръстен със син кордиерит и розов турмалин, украсен с диаманти часовник „Тифани”, обеци от яспис с диаманти и перли. Най-скъпи са златен пръстен с огромен аметист, обкръжен с диаманти, диамантена брошка във формата на водно конче и масивна гривна от 18-калатово злато.

Средствата, получени от продажбите, ще бъдат предадени на Президентския фонд на Роналд Рейгън.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници