30 души вадиха 400-килограмова тийнейджърка от дома й цели 8 часа

30 души вадиха 400-килограмова тийнейджърка от дома й цели 8 часа
Ако върне теглото си в нормални граници, Джорджия Дейвис може да живее и 80 години, но при настоящите обстоятелства медиците са скептични, че 19-годишното момиче ще отпразнува 20-ия си юбилей. Снимка:„Дейли мейл"
A A+ A++ A

30 души работиха в продължение на 8 часа, за да помогнат на 400-килограмова британка да излезе от дома си и да постъпи по спешност в болница.

Екипът от спасители, монтажници, строители, пожарникари и полицаи трябвало да разруши две стени и да демонтират един от прозорците на помещението, където се намирала 19-годишната Джорджия Дейвис, висока едва 1,67 м, съобщи британският вестник „Дейли мейл".

Като мярка срещу нездравото любопитство на съседите полицаите отцепили улицата, където е домът на младата жена, а самата нея обградили с брезенти.

За преместването на Джорджия строители направили дървени конструкции и дори бил докаран автокран, но все пак не се стигнало до неговото използване.

Спасителната операция продължила от 09:00 ч. до 17:00 ч.

Джорджия Дейвис е тийнейджърката с най-високо наднормено тегло във Великобритания. Още на 15-годишна възраст тя тежала почти 200 килограма.

Свръхтеглото й е плод единствено на системно преяждане, а според близки до семейството й тя многократно е спирала да спазва предписаните й от лекари диети.

„Сигурно преяждам до смърт, но в момента не мога да се справя с това," казвала Джорджия Дейвис, която все пак настоява, че й се полага медицинска помощ, защото проблемът й не бил по-различен от зависимостите от наркотици или аклохол.

Ако върне теглото си в нормални граници, Джорджия Дейвис може да живее и 80 години, но при настоящите обстоятелства медиците са скептични, че 19-годишното момиче ще отпразнува 20-ия си юбилей.

#Великобритания #наднормено тегло

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници