Себастиян Курц: Политиката на Меркел за бежанците е погрешна

Себастиян Курц: Политиката на Меркел за бежанците е погрешна
Източник: www.belvpo.com
A A+ A++ A

 

Австрийският министър на външните работи Себастиян Курц критикува предложението на германската канцлерка Ангела Меркел за приемането в страната й „на няколкостотин бежанци месечно“, които в момента се намират в Италия и Гърция, предаде БГНЕС.

"Тази политика е погрешна“, заяви той в днешно интервю във вестник "Велт ам зонтаг". Курц посочи, че целта на Меркел очевидно е да намали натоварването върху Италия и Гърция, но в крайна сметка това ще доведе до противоположния резултат – до още по-голям наплив на мигранти в тези държави. По думите му подобни действия „поощряват бизнеса на нелегални превозвачи и предизвиква нови потоци от бежанци“.

Себастиян Курц отбеляза, че дискусията за твърдо установените квоти по приемането на бежанци застрашава сплотеността на Европа. Такова разпределение не действа, защото много държави-членки на ЕС са готови да приемат голям брой мигранти, подчерта той. „Още една причина за това е, че много бежанци отказват да отидат в определени страни от ЕС“, отбеляза австрийският външен министър. 

#Себастиян Курц #Ангела Меркел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници