Оцелял от Ютьоя: Брайвик сгреши, като не ме уби

Оцелял от Ютьоя: Брайвик сгреши, като не ме уби
Андерш Брайвик твърди, че е стрелял по младежите на лагера, защото не били невинни жертви, а хора с промити от Партията на труда мозъци. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Мъж, оцелял под обстрела на норвежкия ектремист Андерш Брайвик на остров Ютьоя, заяви, че масовият убиец е направил голяма грешка, като го е оставил да живее.

„Андерш Брайвик направи грешка, че не ме уби, защото сега политическите ми пристрастия се засилиха двойно," заяви Адриан Пракон, цитиран от АФП и БГНЕС, по време на поредното съдебно заседание срещу Андерш Брайвик.

При две атаки – в столицата Осло и на младежкия лагер на Работническата партия на остров Ютьоя, крайно десният екстемист отне живота на 77 души.

Под безстрастния поглед на Андерш Брайвик Адриан Пракон обясни, че политическият му ангажимент е укрепнал двойно, макар убиецът да твърди, че е стрелял по младежите на лагера, защото не били невинни жертви, а хора с промити от Партията на труда мозъци.

„Днес Партията на труда ми е още по-скъпа," подчерта Адриан Пракон, който е един от свидетелите в процеса срещу Андерш Брайвик.

#Андерш Брайвик #Норвегия #остров Ютьоя #Партия на труда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници