Братът на президента на Хондурас замесен в наркокартел

Братът на президента на Хондурас замесен в наркокартел
Източник: Impulse Today
A A+ A++ A

 

Президентът на Хондурас Хуан Орландо Ернандес заяви, че няма да подкрепи брат си, ако се окаже, че той е замесен в престъпления, свързани с наркотици, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

„През последните дни циркулира информация, за директно или индиректно, умишлено или случайно замесване на моя брат Хуан Антонио Ернандес с хора или незаконна дейност. В тази страна никой не е над закона“, каза държавният глава.

В момента се води разследване по случая. Последна дума има съдът, допълни президентът. Той показа копие от изявление на брат си, което гласи, че всеки, който има някакви доказателства за неговото участие в незаконна схема, трябва да ги предостави на властите.

В началото на месеца капитанът от армията Сантос Родригес Ореляна обвини американската Служба за борба с наркотрафика (ДЕА), че оказва натиск върху него, за да замеси брата на президента в планове за убийството на американския посланик в страната. САЩ водят разследване срещу Ореляна за корупция и връзки с наркобанди.

Миналата седмица Хуан Антонио Ернандес отрече обвиненията срещу себе си. Откакто дойде на власт през 2014 г. президентът Ернандес предприе сериозни мерки срещу наркокартелите, които прекарват незаконно кокаин през Хондурас в САЩ. Съпругата на Ореляна Дженифър Бониля каза пред АФП, че е поискала защита от държавния комисар по човешките права за семейството, обосновавайки искането си със своето недоверие към военните и правителството.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници