Зам.-министърът на образованиeто Стаматов: Трябва да спрем лесния начин на попълване на медицинските бележки

Зам.-министърът на образованиeто Стаматов: Трябва да спрем лесния начин на попълване на медицинските бележки
БГНЕС
A A+ A++ A

Лесният начин на попълване на медицинските бележки трябва да бъде спрян. Това заяви зам.-министърът на образованието Диян Стаматов преди заседанието на Министерски съвет, пише БГНЕС.

След разговори между министъра на здравеопазването Петър Москов и министъра на образованието Меглена Кунева е взето решение в медицинската бележка да се вписва номера на амбулаторния лист и да се поставя печат и подпис на личния лекар, както и диагноза на съответното болно дете.

Смисълът на всичко това е медицинските бележки да се издават в деня на самото заболяване, а не преди това, както и да се премахнат съществуващите лоши практики за фалшифициране. Лесният начин на попълване на тези медицински бележки досега, трябва да бъде спрян, категоричен беше Стаматов.

Той посочи също, че идеята е да се намали процентът на подобни фалшиви бележки, които във времето са се натрупвали и да има яснота, тези медицински бележки, които се ползват в момента да са истински и да няма леснота за подправянето им. Стаматов обаче не можа да каже какъв е процентът на този тип фалшиви бележки към момента, но заяви, че на всички е ясно, че в годините са се натрупвали подобни практики, всяко дете може да си закупи от различни места медицински бележки, които се продават дори в книжарниците.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници