Турция с предупреждение от Германия: Връщането на смъртното наказание е край на преговорите за членство в ЕС

Турция с предупреждение от Германия: Връщането на смъртното наказание е край на преговорите за членство в ЕС
www.panamatravel.by
A A+ A++ A

Връщането на смъртното наказание в Турция ще сложи края на преговорите на страната за членство в ЕС. Това заяви днес официалният говорител на германското правителство Щефан Зайберт.

„Ние имаме ясна позиция по този въпрос, тя не се е променила – страна, която прилага смъртно наказание не може да бъде член на ЕС. Въвеждането на смъртното наказание ще означава край на преговорите“, заяви той, пише БГНЕС.

Вчера Съветът на Европа също отправи предупреждение към Турция срещу намерението на страната да върне смъртното наказание.

„Изпълнението на смъртни присъди е несъвместимо с членството в Съвета на Европа“, заявиха от организацията, към която принадлежи и Турция. Реакцията на европейския орган идва, след като турският президент Реджеп Ердоган заяви, че правителството ще предложи скоро на парламента да обсъди връщането на строгото наказание.

Предупреждение отправи и австрийският министър на външните работи Себастиан Курц, който също заяви, че подобно връщане към старите практики ще затвори вратите на страната към ЕС.

„Смъртното наказание е жестока и нехуманна форма на наказание, която трябва да бъде премахната в световен мащаб и е в категорично противоречие с европейските ценности“, каза Курц пред Австрийската информационна агенция.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите