От Русия зависи примирието в Алепо

От Русия зависи примирието в Алепо
Източник: News Front
A A+ A++ A

 

Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу заяви, че въпросът с прекратяването на огъня в Алепо зависи от готовността за това от страна на Русия, каза той в интервю за „ХаберТюрк“, предаде БГНЕС.

„Ако Русия поиска примирие в Алепо, то ще бъде създадено. Но те (руснаците – бел. ред.) казват, че първо „Джебхат ан Нусра“ трябва да си тръгне, а след това ще се занимават с примирието. Ако имате честна позиция защо първо не се опитахте да постигнете спиране на огъня?“, каза Чавушоглу, според когото в Алепо няма много бойци на групировката.

“По различни данни в Алепо има 200-300 бойци на „Джебхат ан Нусра“. Защо забравяте за членовете на тази групировка на други места? Защото на режима му е необходимо да вземе Алепо“, допълни министърът.

По отношение на присъствието на кюрдски формирования в района на Манбидж Чавушоглу заяви, че те трябва да се махнат оттам. „Ако не си тръгнат, ние ще се намесим“, посочи той.

В момента руските и сирийските сили не извършват въздушни атаки върху 10-километровата зона около Алепо. По-рано днес руският президент Владимир Путин разпореди провеждането на нова хуманитарна пауза в града. Тя ще е на 4 ноември и ще продължи от 9 сутринта до 19 вечерта местно време. 

#Мевлют Чавушоглу #Алепо #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници