Криза при животновъдите в Русия. Ранния сняг лиши животните от паша

Криза при животновъдите в Русия. Ранния сняг лиши животните от паша
Източник: Daypic.ru
A A+ A++ A

 

Животновъдите в северните и арктическите райони на руската република Якутия изпаднаха в критична ситуация заради невъзможността на животните да се хранят, предаде ТАСС, цитирана от БГНЕС.

В два от районите на Якутия обилните валежи от дъжд, а след това от сняг, лишиха от паша животните. Конете и елените, които все още не са готови за такива условия, започнаха да се изтощават. Височината на снежната покривка надвиши два метра и в местните стопанства започнаха да колят конете. Приготвеното за зимата сено не може да бъде докарано от отдалечените сеновали и затова остава заплахата домашните животни да последват съдбата на свободно пасящите.

Властите обещават да докарат на животновъдите основния обем концентрирани фуражи и храна с помощта на специален транспорт, но призовават стопаните да направят сметка каква част от животните ще могат да бъдат запазени до следващата година.

В Якутия тази година са гледани общо 240,5 хиляди коне, което е с 2,5% повече от миналата. В застрашените от глада райони живеят около 6 хиляди коне. 

#Якутия #сняг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници