Папа Франциск посрещна специално поканените затворници

Папа Франциск посрещна специално поканените затворници
Blagoevgrad-News
A A+ A++ A

Папа Франциск отслужи литургия във Ватикана пред 1000 специално поканени затворници, за да им вдъхне надежда. Присъстваха също около 3000 надзиратели и доброволци в затворите, но не се забелязваха полицейски служители.

Светият отец често се среща с лишени от свобода в Италия и в чужбина, но за пръв път във Ватикана са поканени толкова много затворници, информира БГНЕС.

Затворниците излежават присъди в Италия и Испания. Те са от 12 държави, сред които Великобритания, Мексико и Южна Африка.

Папата настоятелно ги посъветва никога да не губят надежда, защото „надеждата е дар от Бога”. „Разбира се, нарушаването на закона включва и това да платиш цената, а загубата свободата е най-лошото нещо от присъдата, защото ни засяга толкова дълбоко. Но въпреки това надеждата не трябва да отслабва”.

Папа Франциск каза, че излежаването на ефективна присъда не е единственият начин човек да се върне в правия път.

„Не мислим за възможността хората да променят живота си; не разчитаме на това човек да се поправи.Така обаче забравяме, че всички ние често, без да си даваме сметка, също се превръщаме в затворници… заключени в собствените си предразсъдъци или заробени от идолите на измамното чувство за благополучие”, предупреди папата.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници