Сретен Йосич имал топла връзка с БСП

Сретен Йосич имал топла връзка с БСП
Топла връзка между високите етажи на БСП и сърбина Сретен Йосич излезе от разсекретен разговор по делото „Килърите“. Снимка: static.nacional.hr
A A+ A++ A

Топла връзка между високите етажи на БСП и сърбина Сретен Йосич излезе от разсекретен разговор по делото „Килърите“.

Записът е част от СРС-тата, които лично министър Цветан Цветанов разреши да станат достояние на медиите, пише в. „Стандарт“.

Въпросният разговор, който в четвъртък бе изслушан в съдебната зала, е между един от основните свидетели на прокуратурата Боян Джамалов и шефа на отдел „Контратероризъм“ в ГДБОП Валентин Цоновски.

Джамалов информира топченгето за връзката между килърите и сръбския мафиот.

„Лично видях колата на Младен Червеняков пред къщата на Сретен Йосич ден преди да го арестуват. Знам, че беше там предния ден, но се напил вечерта и затова останал“, казва в разговора Джамалов.

По думите му Червеняков и лидерът на соцмладежите Кирил Добрев били двете основни фигури във взаимоотношенията на червените с Йосич.

Именно чрез Добрев сърбинът наливал пари в партийната структура. Според Джамалов Червеняков често отскачал до Сърбия, понякога водел и сина си.

„Пешо ми каза (Петър Стоянов – Сумиста, бел. авт.), че е важно да си добре с младите на БСП“, споделя свидетелят пред Цоновски. Според Джамалов с парите на Йосич Стоянов трябвало да стане депутат от листата на БСП.

Записите са правени през август 2010 г. в рамките на т.нар. полицейски беседи. По време на тях Джамалов разкривал подробности за убийствата на шефа на „Атоменергоремонт“ Борислав Георгиев, адвоката Петър Лупов, шуменския бизнесмен Румен Рачев и самоковеца Юри Галев.

Според свидетеля убийството на Георгиев било поръчано от Сретен Йосич. Така по думите му се стигнало и до финансирането на сръбския наркотрафикант на „младото БСП“.

„Абсолютни машинации, не знам защо трябва да обяснявам, че не съм негър!“, реагира остро на новините от съдебната зала на „Килърите“ соцдепутатът Кирил Добрев. Младен Червеняков ги определи като „Гьобелсов похват“.

„Тотална политическа поръчка. Поне 4-5 сценария съзирам в случващото се. Нямам нито една дума и нито едно действие, от което да се срамувам“, заяви пред „Стандарт“ Червеняков и допълни:

„Само болен мозък може да съчини подобно нещо, но всички знаем кой поддържаше връзки със Сретен Йосич. Явно от властта са притеснени от критиките и най-вече от алтернативата, за която говорих на конгреса на БСП“, отсече още той.

#министър на вътрешните работи #Цветан Цветанов #Боян Джамалов #Младен Червеняков #„Килърите“ #БСП #Сретен Йосич

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници