Спокойна обстановка в деня на балотажа

Спокойна обстановка в деня на балотажа
БГНЕС
A A+ A++ A

Навсякъде в страната изборният ден започна нормално и в спокойна обстановка, пише БГНЕС.

Избирателните секции отвориха в 7 ч. Няма данни за нарушения на изборния процес.

Изборният ден в Русенска област започна нормално, съобщи председателят на РИК Мирослава Маркова. Общо се гласува в 337 секции, от които 218 са в община Русе. Има 20 секции, в които се гласува машинно – 16 в Русе и по една в Бяла и във Ветово. Подвижните урни са четири – две в Русе, по една в Бяла и Иваново. За разлика от първия тур на изборите, сега опашки пред секциите няма. Гласуването става по-бързо, тъй като се прави само един избор, и то между двама кандидати.

Изборният ден в Старозагорска област започна нормално. В 7.00 часа секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на СИК. Право на глас имат 305 060 души в областта.

С 318 имена намаляха избирателните списъци в Пловдив за балотажа, след като преди седмица бяха актуализирани. В дните между двата тура на президентските избори към пълнолетните се прибавиха още 56 младежи. Групата на столетниците остана непоклатима- трима души. 307 041 избиратели в 16 РИК- Пловдив град могат да гласуват в 478 секции, 14 от тях в болници, старчески дом, затвора и следствието.

Изборният ден за президент на България във Варна започна. 410 000 души във Варненска област, от които 298 770 жители на морската столица, имат право на глас на балотажа за президентския вот. Разкритите секции са 637, в община Варна броят им е 401.

В Плевен изборният ден започна нормално. За осигуряване на охраната и сигурността на изборните секции при гласуването за президент и вицепрезидент са ангажирани 518 полицаи.

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално. Към 07.00 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК и СИК. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. За осигуряване на охраната на изборните секции са ангажирани 327 полицаи и служители на РДПБЗН-Сливн, които отговарят за реда и спокойствието в региона.

Изборният ден в Шуменска област започна нормално и навреме. В 7.00 часа отвориха всички 311 избирателни секции в десетте общини на областта. Право на глас имат около 190 000 граждани.

Във Врачанска област изборният ден започна навреме във всичките 318 секции. Право на глас в областта за избирането на президент и вицепрезидент имат над 165 000 души.

Изборният ден в област Ловеч започна нормално. Всички 260 секционни избирателни комисии започнаха работа навреме. Право на глас в областта за избор на президент и вицепрезидент имат 126 434 души.

В цялата Ямболска област изборният ден за избор на президент и вицепрезидент започна нормално. Право на глас в Ямболска област имат 116 316 души. Те ще гласуват в общо 237 избирателни секции в областта. В 14 от тях може да се проведе и машинно гласуване.

Изборният ден на територията на цялата област Търговище започна нормално. Всички 260 секционни избирателни комисии започнаха работа навреме. В 15 от тях ще има и машинно гласуване.

Във Великотърновска област изборният ден в гласуването за президент и вицепрезидент започна нормално. Право на глас в областта имат 220 544 души. Те ще пускат бюлетините в 419 секции. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници