Плевнелиев: Политическите сили да си направят внимателно анализ за резултатите от изборите

Плевнелиев: Политическите сили да си направят внимателно анализ за резултатите от изборите
БГНЕС
A A+ A++ A

Днешният ден е ден за избори. Надявам се българските граждани масово да излязат да гласуват мъдро, легитимно по съвест. Нека се поздравим днес с един нов президент.

Това каза президентът Росен Плевнелиев след като даде своя вот, пише БГНЕС.

Той призова да гласуваме активно и да гласуваме мъдро. Лично аз ще се обадя още тази вечер на избрания президент и утре ще го поканя в кабинета на държавния глава, обяви Плевнелиев. Като държавен глава аз си поставих приемствеността и надграждането, добави той.

Президентът коментира и евентуална политическа криза, предизвикана от оставка. Имам и силите, и опита, и знанието – но нека да бъда ясен в днешния ден - ако България в следващите дни по решения, които не зависят от държавния глава, влезе в криза, ще следвам конституцията. Оставка не означава парламентарна криза. Конституцията задължава държавния глава заедно с институциите да намери решение за изход от криза. Готов съм в консултации – с всички, политически сили, гражданско общество и новия президент да проведа диалог за решаване на кризата, заяви Плевнелиев.

Той препоръча политическите сили да си направят внимателно анализ за резултатите от изборите – какъв сигнал изпратиха гражданите към политиците. Той засегна и темата за референдума – 3 млн. българи излязоха и гласуваха. Трябва желанието на гражданите, масовото участие в референдума да бъде чуто. Именно затова ни трябва и работещо НС, каза Плевнелиев. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници