Министър-председателят на Израел и Доналд Тръмп си уговорили среща

Министър-председателят на Израел и Доналд Тръмп си уговорили среща
Novini.bg
A A+ A++ A

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху и новият американски президент Доналд Тръмп проведоха телефонен разговор, в който се споразумяха да проведат среща в близко време. Това съобщи самият Нетаняху по време на заседание на правителството, пише БГНЕС.

„Тази седмица проведох телефонен разговор с Тръмп, договорихме се да се срещнем в близко време, за да обсъдим всички важни за САЩ и Израел въпроси от актуалния дневен ред“, каза премиерът.

Нетаняху посочи също, че в хода на разговора Тръмп е заявил „дълбокото си приятелско отношение към Израел“.

Министър-председателят също така поиска от своите министри и заместник-министри да се въздържат от коментари в пресата за новата американска администрация

„Искам от всички министри, заместник-министри и (депутати) да позволят на идващата администрация да формулира, заедно с нас, своята политика по отношение на Израел и региона чрез приети и дискретни канали, а не чрез интервюта и изявления“, каза Нетаняху.

Победата на Тръмп се вижда като възможност за още по-благосклонна американска политика спрямо Израел, въпреки че много анализатори посочват, че все още не е ясно какви точно ще са политиките на Тръмп спрямо израелската държава.

Нетаняху е един от първите световни лидери, които проведоха разговори с милиардера след избирането му. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници