ЦИК проверява Бойко Борисов за агитация

ЦИК проверява Бойко Борисов за агитация
БГНЕС
A A+ A++ A

Централната избирателна комисия (ЦИК) проверява няколко жалби срещу премиера Бойко Борисов за агитация в деня на балотажа. Това съобщи говорителят на ЦИК Камелия Нейкова, съобщава inews.bg.

"ЦИК изисква от Съвета за електронни медии (СЕМ) съответния материал, за да може да прецени дали в сигнала има данни за извършване на агитация", каза Нейкова.

Жалбите са подадени заради изявлението на Борисов пред училището в Банкя, където той гласува, че "кандидатът, подкрепен от БСП - Румен Радев, не е независим, защото от едната му страна е Корнелия Нинова, а от другата Илияна Йотова".

Премиерът предупреди още, че утре ще подаде оставка, ако кандидатът им не спечели изборите за президент. Освен това подчерта, че партията му няма да остане във властта под никаква форма, в случай че загуби балотажа.

"Готов съм за оставка. ГЕРБ няма да участва по никакъв начин във властта, ако загуби днес. Пожелавам им приятна игра на агнешките главички", заяви министър-председателят, след като упражни правото си на вот на балотажа.

Прочетете какво още каза премиерът Борисов тук: inews.bg

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници