Иван Влъчков спечели титлата на писта "Дракон" в серия Турнинг

Иван Влъчков спечели титлата на писта "Дракон" в серия Турнинг
Източник: Ботев
A A+ A++ A

 

Иван Влъчков спечели титлата в серия Туринг на националния шампионат на затворен маршрут. Той водеше във временното класиране, а на писта Дракон, в последния кръг от календара за 2016 г., победи и в двете надпревари. Пилотът постигна този успех в дебютната си година в автомобилния спорт, предаде БГНЕС.

Състезателният уикенд на писта Дракон стартира с тренировки за място в събота, като Влъчков даде най-добър резултат и в двете сесии и спечели правото да потегли от първа позиция в състезанието. В неделя програмата включваше два старта в сериите Туринг, където този сезон се състезава Влъчков. Първата надпревара завърши с пълен успех за пилота. Той водеше от старта до финала. Във второто състезание ситуацията се разви по идентичен начин. Влъчков отново стартира от първа позиция и бе лидер от началото до края на надпреварата.

В резултат от успехите, постигнати в дебютния си сезон, пилотът спечели титлата в серия Туринг, част от националния шампионат на затворен маршрут 2016. "Много съм радостен. Това е моят дебютен сезон в автомобилния спорт. Кариерата ми започна с картинг, когато бях 9-годишен. През 2016 г. преминах в националния шампионат на затворен маршрут. Успях да натрупам ценен опит през изминалия сезон. Доволен съм, че всичко приключи успешно и спечелих титлата. Благодаря на семейството и отбора си, които ме подкрепят”, заяви Влъчков. 

#дракон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници