Кери ще подкрепя Парижкото споразумение за климата докато Обама е президент

Кери ще подкрепя Парижкото споразумение за климата докато Обама е президент
Pan.bg
A A+ A++ A

Американският държавен секретар Джон Кери обеща да продължи усилията си за реализацията на Парижкото споразумение за климата до деня, в който президента Барак Обама напусне поста си на 20 януари. В изявление в Нова Зеландия, Кери заяви, че неговата администрация ще направи всичко възможно, за да изпълни своята отговорност към бъдещите поколения, пише БГНЕС.

Кери отдавна подкрепя мерките срещу глобалното затопляне, но сега наследство му е под заплаха. По време на кампанията си новоизбраният президент Доналд Тръмп определи климатичните промени като "измислица" и заяви, че ще "отпише" Америка от участието й в значимата сделка. Кери обаче подчерта с надежда, че не винаги това, което се казва по време на предизборната кампания отговаря на това, което действително се прави в управлението.

Споразумението, прието на конференция в Париж през декември миналата година, има за цел да ограничи повишаването на средната температура на Земята с доста под 2 градуса по Целзий в сравнение с прединдустриалната епоха. Сред ратифициралите споразумението държави са големи замърсители като Съединените щати, Китай, Индия, както и Европейският съюз.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници