Съобщиха за жертви след земетресението в Нова Зеландия

Съобщиха за жертви след земетресението в Нова Зеландия
Източник: бгнес
A A+ A++ A

 

Тежкото земетресение в Нова Зеландия с магнитуд от 7,9 по Рихтер взе първите си жертви, съобщиха властите в страната, предупреждавайки, че е възможно да има още загинали, предаде БГНЕС.

Полицията съобщи, че се опитва да достигне до отдалечена частна собственост на около 150 км. от Кристчърч, където се предполага, че има фатално пострадали. Министърът на гражданската отбрана Гери Браунли заяви, че има и съобщения за пострадали по бреговете на град Кайкура, който също се намира на Южния остров, но към момента не са ясни повече подробности.

Местни медии съобщават, че службите за спешна помощ издирват изчезнал човек във ферма край Кайкура.

Всички пътища към града бяха прекъснати, телефонните услуги също не бяха достъпни в областта, но според медицинския персонал линейки се опитват да достигнат до населеното място, тъй като са получили съобщения за ранени.

Трусът от 7,9 по Рихтер е усетен в 0.02 ч. Местно време – 11.02 ч. по Гринуич. Той е бил с епицентър на 61 км североизточно от град Амбърли в Нова Зеландия, на 97 км североизточно от град Крайстчърч и на 208 км югозападно от Уелингтън, с дълбочина 10 км. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници