Нют Гингрич се отказа от поста държавен секретар в администрацията на Тръмп

Нют Гингрич се отказа от поста държавен секретар в администрацията на Тръмп
Източник: Actualno.com
A A+ A++ A

 

Бившият председател на Камарата на представителите Нют Гингрич не желае да бъде държавен секретар на САЩ в новата администрация на Доналд Тръмп, предаде БГНЕС.

Според шефа на вашингтонското бюро на сп. Mother Jones и наблюдател на канал MSNBC Дейвид Корн, Гингрич е дал интервю за списанието, в което казва, че не желае да бъде държавен секретар. Запитан защо, Гингрич отговорил: "Защото не желая". Според Корн, Гингрич смята да се занимава със "стратегическо планиране" и "да разследва дейността на всички държавни агенции".

Нют Гингрич е сред основните претенденти за поста държавен секретар в администрацията на Доналд Тръмп, пише „Ню Йорк таймс“. По международните въпроси консерваторът Гингрич се придържа към твърд курс срещу страните-гамени, грубо нарушаващи международния ред като Северна Корея, доскоро и Иран. Той също рядко критикуваше администрацията на Барак Обама, а самия него наричаше „най-радикалният президент в историята на САЩ“. На президентските избори през 2012 година той се бе кандидатирал за номинацията на Републиканската партия, но загуби от Мит Ромни, който пък на свой ред загуби от Барак Обама.

Сред другите претенденти за външни министри на САЩ се посочват шефът на сенатския комитет по международните въпроси Робърт Коркър и бившият постоянен представител на САЩ в ООН Джон Болтън. Вестникът напомня ,че Коркър е говорил за готовността „сериозно да разгледа“ такава възможност.

По данни на изданието Politico основен кандидат за министър на отбраната е Джеф Сешънс, сенатор от щата Алабама.

За министър на правосъдието и генерален прокурор се обсъжда кандидатурата на бившия кмет на Ню Йорк Рудолф Джулиани и губернаторът на щата Ню Джърси Крис Кристи. 

#Нют Гингрич #САЩ #Доналд Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници