Петков: АНС не е подготвена за терористите

Петков: АНС не е подготвена за терористите
Източник: Vesti.bg
A A+ A++ A

Създаването на нови звена и институции е прекалено сериозен въпрос и той трябва да бъде предшестван от анализ на дейността на сега съществуващите. Това каза зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петкова по време на дискусионна кръгла маса на тема "Превенция и противодействие на рисковете от радикализация и тероризъм", предаде Фокус.

"Изградихме Агенция за национална сигурност, където е финансовото разузнаване и се боя, че ако днес поставим въпроса - каква е ефективността на финансовото разузнаване, в това число контрола на паричните средства за т. нар. бежанци, се боя, че институциите не са съвсем добре подготвени да отговорят", обясни Петков. По отношение на въпроса за контрола над социалните мрежи, той коментира, че винаги ще съществува въпросът за личната свобода, правата на гражданите, гарантирането им и сигурността.

"Няма никакво съмнение, че просперитета на част от терористичните организации се базира именно на големите успехи, които те завоюваха в това пространство. Там е основното място за набиране на бойци, за пропаганда с филмчета, с клипове - много добре професионално подготвени", отбеляза Румен Петков. "Приветствам усилията на нашето правителството за съсредоточаване в тази сфера, защото това е ключов въпрос. Ако ние изтървем него, няма никакво значение какви звена и институции ще създадем", добави Петков. 

Според него трябва да се направят дискусии с експертната общност. "Ние сме царе да изграждане нови звена, институции, да приемаме нови нормативни уредби - давайте си сметка, че животът не е започнал днес", добави той. 

#Агенция за национална сигурност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници