Екстрадираха един от най-опасните африкански наркобарони в САЩ

Екстрадираха един от най-опасните африкански наркобарони в САЩ
http://www.lavoz.com.ar/
A A+ A++ A

Колумбийският наркотрафикант Енри Хесус Лопес Лондоньо, смятан за един от най-зловещите нарко барони в Северна и Южна Америка, беше екстрадиран от Аржентина в САЩ, съобщи полицията в Буенос Айрес, предаде изданието „Кларин”.

45-годишншят Лондоньо беше прехвърлен с хеликоптер от затвор в покрайнините на аржентинската столица до близкото летище, където го очакваше частен самолет за САЩ, пише БГНЕС.

По-рано тази година аржентински съдилища дадоха разрешение за екстрадицията му във Флорида, където ще му бъдат предявени федерални обвинения в контрабанда на наркотици и заговор.

Известен с прозвището Mi Sangre (Моята кръв) Лопес Лондоньо оглавяваше наркокартела Урабеньос, един от най-страховитите в Колумбия.

В операцията по екстрадирането на Лондоньо участваха агенти на Интерпол, американски шерифи и аржентински полицаи. Тя беше подготвена в пълна секретност и Лондоньо разбрал, че лети за САЩ само половин час по-рано.

По времето, когато беше заловен, Лондоньо живееше в луксозно предградие на Буенос Айрес с жена си и трите си малки деца.

Той ръководеше над 1,9 хиляди въоръжени бойци. Групировката му контролира голяма част от производството на кокаин на границата между Колумбия и Панама. Членовете на Урабеньос са обвинявани в масови убийства на мирни жители на колумбийска територия. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници