Американски сенатори работят върху закон против Русия

Американски сенатори работят върху закон против Русия
http://www.bizjournals.com/
A A+ A++ A

Американските сенатори работят върху законопроект, който да бъде отговор на действията на Русия в Украйна и Сирия, както и на предполагаемите усилия на Москва да повлияе върху президентските избори, обяви демократът Бен Кардин – член на сенатската комисия по международни въпроси в американския Конгрес, пише БГНЕС.

„Русия е много сериозно предизвикателство за Америка”, каза законодателят. „Те не са наши партньори”. Кардин нарече поведението на Русия на световната арена „хулиганско” и напомни, че тази година в САЩ е имало обвинения към Москва за нейни опити за незаконно проникване в компютърни системи, включително и в базата данни на кандидатката на Демократическата партия Хилари Клинтън.

„Независимо дали нападението е с МиГ или с компютърна мишка, става дума за нападение”, посочи Кардин. „То изисква отговор. Очевидно те носят отговорност за кибер нападението срещу нашата страна по време на неотдавнашните избори”.

На въпрос дали новият документ ще предвижда допълнителни санкции срещу Руската федерация, сенаторът каза, че „той ще е всеобхватен”. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници