Дипломати от ЕС помолиха Тръмп да продължи с натиска срещу Русия

Дипломати от ЕС помолиха Тръмп да продължи с натиска срещу Русия
http://www.salon.com/
A A+ A++ A

Дипломати от ЕС се срещнаха със съветник на Доналд Тръмп и го помолиха да му се предаде молбата им да не отслабва натиска срещу Русия.

На срещата със съветника Джеймс Керефано, в която участваха и дипломати от Канада и други съюзни на САЩ държави, бе предадена и молбата САЩ да не се отказват от ядреното споразумение с Иран, уточниха медии в САЩ, пише БГНЕС.

Участниците в срещата помолиха бъдещата администрация на САЩ да следва политическия курс на сегашния президент Барак Обама, да споделя общите ценности, включително и правата на човека, а също да се придържа към сегашната политика на НАТО.

Сред участниците бяха и представители на източноевропейските страни, които се обърнаха към Тръмп чрез Керефано с молбата да се придържа към ангажиментите на НАТО спрямо балтийските държави и Полша. Те искаха да получат уверения, че възможното възстановяване на отношенията САЩ-Русия няма да бъде за сметка на най-уязвимите страни от НАТО.

Съветникът подчерта, че се среща с дипломатите не като представител на избрания президент. Керефано е вицепрезидент на консервативната организация "Херитидж фаундейшн", в чиято сграда бе проведена срещата.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници