Хакерите продължават да извличат досиета на спортисти от базата на Международната антидопингова агенция

Хакерите продължават да извличат досиета на спортисти от базата на Международната антидопингова агенция
БТВ
A A+ A++ A

Международната антидопингова агенция (УАДА) съобщи, че хакерите все още се опитват да извличат медицински досиета на спортисти от базата данни на организацията. Атаките са извършвани от свързваната с Русия хакерска група "Fancy Bears", чиято цел са документите за употреба на допинг с лечебна цел. Обикновено тя се извършва посредством категорично забранени от УАДА вещества, пише БТВ.

Директорът на УАДА Оливие Нигли призна, че хакерите все още опитват да разбият паролите на агенцията. Той добави, че това най-вероятно се случва заради разследването срещу допинга в Русия, доклад върху което ще бъде публикуван на 9-и декември. Той е изготвен от професор Ричард Макларън.

"Fancy Bears" пробиха системата на УАДА и започнаха да публикуват данни за спортисти, които са получили разрешение да използват забранени вещества по терапевтични причини преди няколко месеца. Първият списък излезе на 13 септември, а засегнати от хакерските публикации са бившите номер 1 в тениса - Серина Уилямс и Рафаел Надал, олимпийската медалистка в гимнастиката Симон Байлс, трикратният победител в "Тур дьо Франс" - Крис Фрум и други. В списъците излезе и името на Тервел Драгиев - български борец, който се състезава за САЩ.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници