Военната академия сменя началника си

Военната академия сменя началника си
Bulevard.bg
A A+ A++ A

Постоянният секретар на отбраната д-р Добромир Тотев ще участва на 28 ноември в церемонията по сдаване и приемане на длъжността „началник на Военна академия „Георги Стойков Раковски”.

Новият началник на Академията е генерал-майор Груди Ангелов, който изпълняваше длъжността командир на 61-ва механизирана бригада. Досегашният началник генерал-майор Тодор Дочев ще поеме поста заместник-командващ на Съвместното командване на силите.

С правителствено решение в края на октомври миналата година бяха направени промени сред висшите длъжности в Българската армия.

Тогава полк. Груди Ангелов бе назначен за командир на 61-ва механизирана бригада и бе удостоен със звание бригаден генерал. Тогава той замести ген. Димитър Шивиков, на когото военна прокуратура повдигна обвинения. Заради започналото разследване срещу него, през пролетта ДАНС отне допуска на ген. Шивиков за работа с класифицирана информация. Той подаде рапорт да се пенсионира и напусне армията по собствено желание. Междувременно стана и кандидат за кмет на Карлово.

Генерал-майор Тодор Дочев пък зае поста началник на ВА "Г. С. Раковски". Преди това той бе началник на Националния военен университет "Васил Левски". Тогава беше повишен и в звание "генерал-майор".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници