Германски профсъюз призова „Луфтханза” за нови стачки

Германски профсъюз призова „Луфтханза” за нови стачки
http://www.lufthansa.com/
A A+ A++ A

Германският профсъюз „Ферайнигунг кокпит” (Vereinigung Cockpit) призова пилотите на авиокомпанията „Луфтханза” (Lufthansa) да проведат още една серия стачки във вторник и сряда през започващата седмица. Това се казва в съобщението на профсъюза, който представлява интересите на служителите на германската авиокомпания.

Работата на превозвача ще бъде ограничена значително за втора поредна седмица. По-рано през тази седмица пилотите на „Луфтханза” стачкуваха от сряда до събота включително и бяха отменени около 3 хиляди рейса. Един ден стачка струва на авиопревозвача милиони евро, пише БГНЕС.

Профсъюзът иска изменения в съществуващите тарифни споразумения, увеличение на заплатите с 22% в продължение на пет години за пилотите на „Луфтханза”, дъщерната нискобюджетна „Джърмануингс” (Germanwings) и товарния флот на „Луфтханза” (Lufthansa Cargo).

От април 2014 година това ще бъде 15-ата стачна вълна. За цялото време на спора между компанията и профсъюза са били отменени около 9,6 хиляди рейса, финансовите щети за компанията от стачките е около 300 милиона евро. Стачката може да не се проведе, ако съдът по трудовите спорове я забрани или самата авиокомпания удовлетвори изискванията на профсъюза.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници