Кой е новият началник на Военна академия?

Кой е новият началник на Военна академия?
http://www.armymedia.bg/
A A+ A++ A

Церемонията по сдаване и приемане на длъжността на началник на Военна академия „Г. С. Раковски“ се състоя във военната ни Алма Mатер, пише БГНЕС.

Новият началник на Академията е генерал-майор Груди Ангелов, който изпълняваше длъжността командир на 61-ва механизирана бригада. Досегашният началник генерал-майор Тодор Дочев ще поеме поста зам.-командващ на Съвместното командване на силите.

„Гордея се с постигнатото и смятам, че всички знаете – Военната академия е едно специално място. Специално място не само за хора, които служат в нея или се обучават, а специално място за държавата, за българския народ“, заяви ген. Дочев по време на церемонията. Той беше 46 началник на Военна академия и я управлява година и 5 месеца. Генерал-майор Груди Ангелов е 47-ят й началник и не скри, че за него е чест и гордост да поеме ръковoдството на ВА, но едновременно с тези чувства напълно съзнава неоспоримата отговорност, която поема да продължи делото на неговите предшественици. „На ген. Дочев и всички началници преди него, да запазя традициите на най-старото висше военно учебно заведение в България“, каза той. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници