Николай Гергов: За новия сезон ще разчитаме само на млади състезатели

Николай Гергов: За новия сезон ще разчитаме само на млади състезатели
БГНЕС
A A+ A++ A

„Мисля, че треньорите, на които се спряхме са най-подготвените в момента. Те са млади и амбициозни и се надяваме да успеят.” Това заяви вицепрезидентът на Българската федерация по борба Николай Гергов, пише БГНЕС.

Днес родната федерация представи новите наставници на националните отбори при мъжете Серафим Бързаков и Армен Назарян, които ще водят борците ни съответно в свободния и класическия стил. „В изминалия олимпийски цикъл се получи така, че опитните ни борци вече бяха в напреднала възраст и двама от тях не взеха участие. Затова сега подмладяваме състава и ще разчитаме само на млади състезатели на възраст между 18 и 20 години. Надяваме се и от Министерството на спорта да ни помогнат да ги задържим в борбата, защото на тази възраст те не получават заплати в своите клубове и това е най-големият ни проблем. Дано успеем да осъществим програмата, която сме си поставили, а ако това се случи можем да се надяваме и на успехи на Олимпиадата в Токио”, допълни още Гергов.

„До преди няколко месеца бях треньор на жените, а сега съм наставник на мъжкия национален отбор. В моя щаб ще бъдат Радослав Великов и Иван Цонов. Това е ново поприще за мен ще разчитам основно на млади състезатели, с които да попълним липсите си в различните категории. Надявам се да продължим да работим по този начин и в бъдеще, за да могат талантите ни да се развият и да ни радват с медали след време”, заяви при представянето си Серафим Бързаков.

Наставникът на класиците Армен Назарян също сподели, че ще разчита основни на млади състезатели. „Благодарен съм, че от федерацията ми се довериха и ще продължа да работя с националния отбор по класическа борба. Готвим се за Световното първенство в неолимпийските категории, което ще се проведе в Будапеща. При 71-килограмовите ще участва Дейвид Димитров, а в категория до 81 килограма Илиан Георгиев. Планували сме 10-дневен лагер на Белмекен като ще продължаваме да залагаме на млади състезатели и да работим усилено”

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници