Тръпм ще се откаже ли от сприятеляването с Куба след смъртта на Кастро?

Тръпм ще се откаже ли от сприятеляването с Куба след смъртта на Кастро?
http://deadline.com/
A A+ A++ A

Доналд Тръмп ще бъде готов да се откаже от курса на нормализиране на отношенията с Куба след встъпването си в длъжност като президент на САЩ на 20 януари, ако Куба не направи определени отстъпки на Вашингтон. За тази вероятност предупреди председателят на Националния комитет на Републиканската партия Рейнс Прибъс, който през януари ще стане началник на кабинета на Тръмп, пише БГНЕС.

На пресконференция Прибъс отговори утвърдително на въпрос дали новият лидер на САЩ може да се откаже от водената през последните две години политика на президента Барак Обама към Куба.

„Абсолютно. Той вече каза, че така ще бъде.“Дали ще има сделка с Хавана, предстои да се реши, но от Куба се иска определено движение в правилната посока, за да има тя отношения със САЩ.“, подчерта Прибъс.

„Не можем да имаме едностранна сделка, предложена на САЩ от Куба, ако тя не извърши някои промени в своята система на държавно управление". Репресиите, липсата на отворени пазари, липсата на свобода на вероизповеданията, политическите затворници – всичко това трябва да се промени, за да се установят открити и свободни отношения“, заяви бъдещият шеф на кабинета в Белия дом Рейнс Прибъс. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници