Хванаха атентатора, заложил бомба в италианско училище

Хванаха атентатора, заложил бомба в италианско училище
Първоначално следователите смятаха, че местна мафиотска групировка носи отговорност за атентата. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Италианската полиция е арестувала предполагаемия извършител на бомбения атентат пред училище в Бриндизи на 19 май, при който 16-годишна ученичка загина, а десетима други бяха ранени.

Мъжът е идентифициран като Джовани Вантаджато, на 68 години, собственик на склад за горива в Копертино, близо до град Лече, предаде БТА, позовавайки се на АФП.

След няколко часа разпит той признал, че е направил и поставил бомбата, посочва италианската преса. Мотивите му са описани като „лично отмъщение“, но не са изяснени. Той е женен и има две деца, отбелязва „Ройтерс“.

Взривното устройство, направено от три газови бутилки, избухна близо до професионалната гимназия „Франческа Лаура Морвильо Фалконе“ в южния италиански град Бриндизи сутринта на 19 май. 16-годишната ученичка Мелиса Басси загина, а десет нейни връстници бяха ранени.

От кадрите от видеонаблюдението се вижда, че Джовани Вантаджато има проблеми с движението на дясната си ръка, а използването на газови бутилки може да бъде свързано с професията му, отбелязва агенцията.

Първоначално следователите смятаха, че местна мафиотска групировка носи отговорност за атентата.

Очаква се прокурорът, който ръководи разследването, да даде пресконференция.

#атентатор #училище #Италия #бомба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници