Меркел иска „политически съюз“ в Европа

Меркел иска „политически съюз“ в Европа
Канцлерът възнамерявала да предложи на срещата на върха в края на юни работна програма, насочена към постигане на политически съюз. Снимка: telegraph.co.uk
A A+ A++ A

Германският канцлер Ангела Меркел заяви в четвъртък сутринта, че иска да работи за „политически съюз“ в Европа, или да се приеме идеята за Европа на две скорости, ако някои държави отхвърлят такъв съюз.

„Ние се нуждаем от повече Европа, от бюджетен съюз, но преди всичко имаме нужда от политически съюз. Ние трябва постепенно да се откажем от компетенциите на Европа... Но не бива да стоим бездейни за това, че една или друга страна все още не желае да се включи“,  подчерта Меркел пред германската публична телевизия, предаде БГНЕС, позовавайки се на АФП.

Канцлерът възнамерявала да предложи на срещата на върха в края на юни работна програма, насочена към постигане на политически съюз.

В интервюто Ангела Меркел се опита да успокои очакванията от тази среща, посочвайки, че тя няма да реши всички проблеми наведнъж. Според нея „няма такава среща, която да разреши всичко наведнъж“.

#Ангела Меркел #Меркел #германски канцлер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници