ООН: Сирийски войници избиват цивилните в Алепо

ООН: Сирийски войници избиват цивилните в Алепо
Източник: ru.sputnik.md
A A+ A++ A

Сирийските правителствени сили влизат по домовете в град Алепо и убиват цивилни, включително жени и деца, обяви ООН, цитирана от Би Би Си. Говорителят на ООН по човешките права Рупърт Колвил заяви, че организацията разполага с надеждна информация, че 82 цивилни са били застреляни, предаде БНР. 

"Получаваме съобщения, че много цивилни са били задържани от проправителствените сили. Също така бяхме информирани, че проправителствените части влизат в домове на цивилни и убиват лицата, които се намират вътре, включително жени и деца. Множество източници съобщиха, че вчера са били застреляни десетки цивилни", заяви Рупърт Колвил.

Бунтовниците контролираха източната част на Алепо през последните четири години, но са на ръба да бъдат победени от правителствените части, подкрепени от руски въздушни удари. Хиляди хора обаче остават в капан в последните квартали, които са под контрола на бунтовниците, и са изправени пред интензивни бомбардировки. 

ООН и Международният комитет на Червения кръст вече призоваха Сирия и Русия да прекратят бомбардировките и да позволят на цивилните безопасно да напуснат града.

Франция призова ООН да използва всички механизми, с които разполага, за да установи какво се случва в сирийския град Алепо. Реакцията на Париж идва на фона на информациите, че в града се извършват жестокости спрямо цивилни от страна на правителствените сили. 

"Поддръжниците на режима, начело с Русия, не могат да позволят тази логика на отмъщението и терора, без да рискуват да станат съучастници", заяви френският външен министър Жан-Марк Еро и призова международната общност да не остави тези престъпления ненаказани.

#ООН #Алепо #Рупърт Колвил #Жан-Марк Еро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници