Японски холдинг придобива активите на SABMiller за 7,8 млрд. долара

Японски холдинг придобива активите на SABMiller за 7,8 млрд. долара
Източник: Bloomberg
A A+ A++ A

Японският производител на бира Asahi Group Holdings купува от AB InBev активите на британската пивоварна SABMiller в Източна Европа за 900 млрд. йени (7,8 млрд. долара), пише Nikkei.

Asahi Group Holdings ще придобие мощностите, като сделката се очаква да бъде обявена днес. Обект на продажбата са лидерът в производство на бира в Чехия - Pilsner Urquell, полските пивоварни Tyskie и Lech, а също така и унгарската Dreher.

AB InBev продава активите си в бившите соцстрани, за да може да получи разрешение от регулаторните власти на ЕС за поглъщане на SABMiller за 100 млрд. долара. Двете фирми контролират около 30% от световното производство на бира в света, а японската - едва няколко процента. Преди време стана известно, че Asahi е купила от SABMiller западноевропейските брандове Peroni, Grolsch и Meantime за 2,55 млрд. евро (2,71 млрд. долара), пишат от Монитор.

След съобщението в японския вестник Nikkei акциите на Asahi на Токийската фондова борса са паднали с 4,8% до 3,5 хил. йени. (около 30 долара), за една ценна книга.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници